4 oktober: PATRICIA ZORKO, plv Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Directeur Cyber Security 

Op 4 oktober was PATRICIA ZORKO, plv Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Directeur Cyber Security onze inspirerende spreker.

Patricia Zorko

PATRICIA ZORKO is sinds 1 november 2015 plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en tevens Directeur Cyber Security.
Zij werkte sinds haar zeventiende bij de politie. In 1986 ging zij als inspecteur aan de slag bij de gemeentepolitie Utrecht.
Twintig jaar lang vervulde zij daar uiteenlopende functies, zoals wijkteam chef, beleidswerk, mobiele eenheid, lid van het regionaal Managementteam en districtschef. De laatste jaren in Utrecht was zij hoofd van de Regionale Recherche.
Vervolgens stapte zij over naar het KLPD om de fusie tussen de toenmalige Dienst Nationale Recherche Informatie met de Dienst Internationale Politiesamenwerking te realiseren. Met de introductie van nationale politie is zij in 2011 benoemd tot achtereenvolgens kwartiermaker en politiechef van de Landelijke Eenheid.

Zelf zegt zij over haar huidige functie: „ Na 34 jaar bij de politie ben ik bijzonder verknocht aan de organisatie en aan ontelbaar veel collega’s met wie ik gedurende deze periode mocht samenwerken. Maar tegelijkertijd is het bij uiteenlopende functies die ik tijdens mijn politieloopbaan heb bekleed steeds mijn ambitie geweest om een bijdrage te leveren aan meer veiligheid in Nederland en in Internationaal verband. Daarbij verdiepte ik mij de laatste jaren vooral in vraagstukken rond cyber security en gewelddadig jihadisme. Mijn functie biedt mij een unieke kans en een grote uitdaging om daar in bredere zin verder mee aan de slag te zijn. „


SAVE THE DATES
21 – 23 september  WLI Internationale Conferentie Madrid
8 november Lieke Lamb , Trendwatcher
16 januari 2018 Anouk Vos, Founding Partner Revnext , cyber hacking
11-15 april 2018 WLI Congres in Den Haag : Rotterdam en Amsterdam

This entry was posted in Impressies. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *