23 januari 2017 Marjolein de Jong

Onze eerste bijeenkomst op 23 januari 2017 met met MARJOLEIN DE JONG, bestuurder van het Alexander Monro Borstkanker Ziekenhuis ( AMBZ), was er een van bewondering, kracht, emoties, warmte, hoop, kracht en visie. Niet alleen bij Marjolein zelf, maar ook bij ons luisteraars aan tafel.

untitled

Marjolein de Jong is oncologisch chirurg en founder en bestuurder van Breast Care Nederland (BCN). In de periode 1991 en 2000 studeerde Marjolein zowel Klinische Psychologie als Geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens haar werk als chirurg kreeg ze steeds meer aandacht voor de manier waarop de zorg rond de patiënt is ingericht. Ook zag ze steeds meer kansen om de zorg meer toegankelijk, integraal, transparant, gespecialiseerd en patiëntgericht te maken. Vanuit die wens en inzichten ontstond Breast Care Nederland met als doel een best practice rolmodel gespecialiseerd ziekenhuis op te richten voor borstkanker, erfelijkheid en borstaandoeningen.

In 2016 nam BCN het Alexander Monro Borstkanker Ziekenhuis over, het enige gespecialiseerde borstkankerziekenhuis van Neeerste. Marjolein zet zich in om de borst(kanker) zorg in Nederland te verbeteren, integraal te maken en de patiënt te allen tijde werkelijk centraal te stellen. Wij zijn haar hier immens dankbaar voor.

  • Marjolein de Jong
This entry was posted in Impressies. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *